Hösten närmar sig – Sista flygningarna snart!

Det har varit en fantastiskt härlig sommar på många håll i Sverige, stundtals i alla fall. För visst har det varit en hel del busväder. De första veckorna i juni och juli var fina i södra Sverige, medan det var riktigt dåligt vid månadernas slut. Det har vidare i Augusti inte varit så värst bra väder alls i de flesta delar av Sverige, även om Stockholm har haft många ljusa och ljuvliga sommarkvällar hela sommaren då och då.

solnedgång sverige

Säsongen för ballongflygning i Sverige håller på ännu ett antal veckor, men passa gärna på nu eftersom man inte vet med säkerhet hur vädret kommer att vara senaste i månaden och i september. Hos många operatörer kan man flyga ända in i oktober månad, även om det kan medföra ganska kyliga flygningar. Är det bara en stilla och fin dag så finns det ändå inget hinder att flyga. Utsikten blir ofta ganska dramatisk på tidig höst, speciellt på kvällsflygningar med ballong. Solljuset som sänker sig över horisonten ger ofta ett vackert skådespel, ofta mot stora tjocka moln och ibland regn eller stormskurar i horisonten. Solen bryter på ett helt annat sätt än på högsommarn och det är verkligen en rekommendation att flyga under några olika månader för att själv få se hur olik vår moder jord kan se ut från ovan – även om det är samma plats man flyger på. Titta gärna i denna tabellen hur solen går upp och ner vid olika tider på olika datum och platser, så kan du planera dina flygningar enklare.

Som sagt så har säsongen hittills varit underbar och den är ju inte slut ännu. Ta chansen och upptäck vårt vackra Sverige från ovan och passa på med en flygning innan det är för sent för i år. Hoppas annars du får ett bra avslut på semester och sommarmånaderna i vårt vackra land!