Brittisk tvåbarnsmor död i krasch med luftballong.

Ibland så kan paradiset i en luftballong förvandlas till ett rent helvete, det fick en tvåbarnsmor från Storbritannien uppleva förra veckan. Den 48-åriga kvinnan som kastades ner från korgen på ballongen, efter det att den sveptes upp i hård vind samtidigt som hennes upprörda make och söner såg på.

Kvinnan ådrog sig svåra skallskador efter att ha fallit fem-sex meter i luftballong-crashen, som inträffade tidigt på tisdagsmorgonen nära Buffelspoort Dam. Hon fördes snabbt till ett närliggande sjukhus, men avled under natten.

Bill Harrop, ägare av Bill Harrop original- Balloon Safaris, meddelade att han hade underrättats om olyckan i onsdags:

“Det är förödande, helt förtvivlade för alla inblandade. Vi har aldrig sett något liknande hända i de 35 år som vi har varit i drift”, meddelade tidningen The Telegraph

Totalt så var 14 personer samt föraren i ballongen när den fångades av grova vindar tidigt på tisdagsmorgonen den 1 november. När piloten försökte landa korgen slog han i stenar och träd. En överlevande beskrev känslan som en mardröm.luftballong

En flicka som också föll ur korgen fick allvarliga skador, och fick flygas till sjukhuset i Johannesburg. Även två män som skadades på platsen, togs sedan till sjukhus, där tillståndet för den ena av dem; till en början var kritiskt.

Olivia Denny var en av passagerarna i ballongen, och hade fått resan som en födelsedagspresent från sin familj, och beskrev händelsen som att hon “klängde sig fast för brinnande livet”.

“Jag är bara tacksam att jag är vid liv. Det var tänkt att vara en vacker dag, men det förvandlas snabbt till en otäck mardröm”, sade hon till News24.

“Vinden drog oss genom buskarna och stenar innan vi så småningom landade mellan två träd. Vi var tvungna att hålla i oss för allt vad vi hade”.

Eftersom de hade landat på en ganska avlägsen plats, fick de som inte hade skadats gå på jakt efter hjälp. “En av passagerarna var tvungna att gå till en bondgård för att hämta hjälp, medan vi andra hjälpte de skadade”, berättade Olivia Denny.

Bill Harrop, en pensionerade brittisk man som driver ballongfirman menar att ingen kunde ha förutsett vad som skulle hända.

“Vid första anblicken verkar den kraftigt förändrade vinden att vara orsaken till att det hände”, sade han sajten News24.

Enligt honom måste vädret ha varit den bidragande orsaken, eftersom hans piloter har flera år av erfarenhet. ”Vi vet vad man ska titta efter när det gäller säkra förhållanden, och vi har ett gott rykte för att faktiskt avbryta om vi inte är nöjda med de villkor som finns “, sade han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *